Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TERJESZKEDÉS

A játékban a legfontosabb a terjeszkedés. Ha csak idézni, akarok, akkor ez sokaknak ismerős lesz:

"A TERJESZKEDÉS A TÚLÉLÉS EGYETLEN MÓDJA"

Ha kis területen helyezkedsz el, akkor:

- Kis gazdaság

- Kevés hely

- Kevesebb lehetőség

És még sorolhatnám!

Próbálj meg már a játék elején terjeszkedni. A városlakoiddal gyarmatosíts, hiszen, így gazdagságodat is tudod növelni. Építkezz, és mindig állj készen támadásra. Ha Földközi területen játszol, akkor közelíts a víz felé, és keress egy alkalmas helyet egy kikötő építéséhez. Próbáld meg már a játék elején uralni mind a 3 elemet, ha a levegő már elérhető. A terjeszkedést 2 csoportba érdemes sorolni. Gyarmatosítás és Támadás.

Gyarmatosítás

Ideje: A játék folyamán mindig, amig van mit gyarmatositani. Minnél gyorsabban sikeresebben.

Hadsereg: Itt eleinte a polgárok mennek a kijelölt helyre, de van aki elöbb biztosítja a területet. Legjobban védeni, a városunk szélén lévő területeket kell.

Helye: Érdemes bányák közelébe, fát inkkább a városban vágjunk.

DE: Amíg elérünk egy bányát addig lesznek "üres" területek is. Ezeket is ki kell használni,különben nem lesz összefüggő birodalmunk, és azt könnyű örökre kitörölni a térképről.

A környező területek:  Itt hasonlóan mint otthon építhetünk farmokat, és persze, védelmi épületeket. Használjuk ki a teret, és védjük meg.

Támadás

Ideje: Amikor szükséges, és amikor mi úgy döntünk. Lényeg, hogy legyen egy tervünk mikor megtesszük, hisz ha elfoglaljuk, nemcsak nekünk lesz jobb, hanem neki is rosszabb lesz.

Hadsereg: Elöbb a sereg, hisz valamivel győznünk kell, itt már valószinüleg védekezni is nehezebb lesz, de ez ellenfelünkön múlik.

Helye: Az ellenfél táborában gyenge pontokon. Nem feltétlen kell bányák közelében, hiszen támaszpontnak is használható lehet egy ilyen terület. De ha gazdaságot akarunk növelni, akkor mehet oda is 

A környező területek: Mivel az az ellenségé, egyenlőre itt rendezzük be támaszpontunkat, utána lehet menni máshova

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.