Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A katonai támaszpontok

2010.01.14

KATONAI TÁMASZPONT

 

Mikor, és hol van rá szükség?

- Sokszor előfordulhat, hogy birodalmunk jóval kisebb mint ellenfelünké. (pl. Player vs. Computer) Ilyenkor a gép(legtöbbször) folyamatosan támad. Ebben a helyzetben két lehetőségünk van (földközi éghajlat). (Feltesszük, hogy a gép D-ről, alulról támad)

 •  "Hátsó támaszpont"

   Ez a támaszpont az ellenség támadóerejétől elrejtőzve, a másik oldalon helyzekedik el. Ha ezt a variációt választjuk, MINDENKÉPPEN szükséges egy nagyon jó védelem birodalmunknak. A taktika ilyenkor a következő.

  É-on létrehozunk egy támaszpontot, lehetőleg bányák közelében. Ide egy nagyobb mennyiségű katonát toborzunk, és É-on kezdjük bombázni ellenfelünket. (Javaslom a hadsereg szervezésést a támadás idejére, valamint, a kétoldalas támadást. Használj ágyúkat, és vesd be a légierőt)

  --> Ebben a variációban nem szükséges közel tenni a támaszpontot az ellenfélhez. A Lényeg, hogy bánya legyen a közelben, hogy nyersanyag utánpótlást nyújtson a biroldalomnak.

  --> Az összes támaszpont-fajtánál javaslom, hogy a települést, MINIMUM városközponttá fejlesszétek.

  --> Figyeljetek a vízre is, mert sok ellenefelünknek a tengeri támadás lesz az első gondolata.

 • Támaszpont a "fronton"(Ezt jobban szeretem)

  Ennek a lényege, hogy a támaszpontot az ellenség orra elé tesszük. Nem fontos, annyira a bánya, bár nem árt ha van, a lényeg az, hogy a támadó oldalon és ott is rögtön az ellenség elött legyen.

  Azért szeretem jobban, mert így birodalmunknak kisebb védettséget kell kifejlesztenünk( Azért persze kell), és a csata a (ami általában mindig a védekezőnek előnyös) a védekező területén dől el. 

   Azonban, ha ezt választod, nagyon nagy a kockázat mert gyakorlatilag a támaszpont bukása a birodalmad bukáa is lehet(Úgy 80%-ban ).

   Tapasztalt játkosoknak ajánlom és itt van pár dolog amit sose felejtsetek el, ha ezt játsszátok

  --> Az alapításhoz és a megtartáshoz, rengeteg városlakóra van szükség.

  --> lehetőleg legyen Capitoliumod, építs házakat.

  --> Legyen egy, akár kétrétegű kőfalad, az ellenséggel szemben. Tornyok ,lövegtornyok fejlesztése nagyon fontos!(A lövegtornyoknál a találati pont nem számít annyira mint a többi)

  --> Vallási hálozat(egyetem templom) összefüggő legyen. Védd meg a bombázóktól.

  --> Min. 3 kórház(összefüggő) építése nagyon előnyös lehet.  

Fejlesztés alatt...

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.