Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kalandozó haderő

2010.07.06

A Portyázás

Mi is ez?

Empire Earth 2: Ebben a részben a portya alatt a nyersanyagok elrablását értjük. Elfoglaljuk az ellenfelünk raktárjait, esetleg városköpontját és így nyersanyagait is a magunkénak tudhatjuk.

Empire Earth 1: Itt már szó sincsen rablásról. Itt a lényeg már az ellenfeél dolgának a megnehezítésén és ezáltal a mi célünk megvalósításának megkönnyítésén alapszik. A cél: az ellenfelünk birodalmi és gazdasági meggyengítése.

Ideje:

Ez az a tevékenység ami igen nagy százalékban a gyorsaságon múlik. Minnél elöbb, ugyanis annál kevesebb ideje van felkészülni. A korszakok haladásával egyre nehezebbé válik a portyázás, de marad a sok lehetőség. Nos tehát, nézzük a korszakokat:

A történelmen át:

Középkor --> itt lehet talán leginkább megzavarni az ellenfelünket, és itt a leghatásosabb bármilyen kis akció a főváros ellen. Nem kell sok egység, inkább a gyorsaságra törekedjünk. De persze az sem használ sokat, ha egy egységgel keringünk. Min. 6 emberre szükség lesz.  Nézzük most a sereget:

  • íjpuska (Gyorshalál) --> Polgárok és gyalogosok ellen ugyanúgy hatásos. Nagyon könnyen előnyt lehet velük szerezni kis idő alatt is. A játék közepe felé haladva már nem érnek ennyit, viszont a portyázóseregn legfontosabb összetevője ez az egység.
  • Barbár(Egyszerű, de Nagyszerű) --> Átmehetsz vele a fákon, gyorsabbak a legtöbb egységnél. ráadásul ha valakit megütnek, akkor az szétszéled így utána ellenfelünknek sokkal több időbe telik újrarendezni a sorait.

Atomkor --> Itt már a légierő is akcióba lép. A lényeg ugyanaz, a sereg megváltozik:

  • Vadász/Bombázó --> A legfontosabb egység a portyázás során. Csak repkedjünk körbe körbe az ellenfél fölött, a vadász/bombázók tudják a dolgukat(Vigyázzunk a légvédelmi épületekkel)
  • Tengerészgyalogos --> Ők a repülőbiztosítók. Az ellenfél légvédelmi épületeinek lerombolása az elsődleges célpont. Utána pedig irányítsuk őket a 3. hadosztály segítésére/védelmére
  • Mesterlövész --> a 3. Hadosztály. Rejtőzködjünk velük, egy olyan helyre ahol az ellenfél nem lát, és tartsuk őket mozgásban. A célpont: Minden polgár és gyalogos. Ha tank jön, hozzuk a vadász/bombázókat!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.